Átadták a TAO-támogatásból épült devecseri öltözőt

2014. március. 31., 23:16   |    

Átadták a TAO-támogatásból épült devecseri öltözőt

A TAO-program keretein belül 70%-os támogatással jöhetett létre az öltöző, amelyet március 30-án, vasárnap adtak át a Devecser SE labdarúgócsapatának.

A programot Toldi Tamás, Devecser város polgármestere nyitotta meg, majd Nyilasi Tibor, az MLSZ nagykövete és a Magyar Labdarúgás Fejlesztéséért Alapítvány kurátora vette át a szót. Avatóbeszédet mondott Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, majd ezt követően eljött az esemény legfontosabb pillanata: átadásra került a Devecseri SE öltözője. 

Az épület birtokbavétele után a labdarúgásé volt a főszerep: a Parlament és a Közéleti személyiségek válogatottja csapott össze a Devecseri Öregfiúkkal. Pályára lépett többek között Eperjes Károly, Oberfrank Pál, Szűcs Lajos, Kenesei Krisztián, Dr. Bácskai János, Cserna Sándor, Balázsi Sándor, Rosta József, Nyoma László. A mérkőzést követően Coerver utánpótlás-képzési bemutatón vehettek részt a megjelentek Szalma József korábbi válogatott labdarúgó vezetésével.

Nyilasi Tibor szerint Devecser számára egyfajta mérföldkőként is felfogható a megépült öltöző, hiszen nemrégiben még a vörösiszap-katasztrófa pusztításai játszottak főszerepet az emberek életében.

- Tavaly októberben volt az öltöző alapkövének letétele, így nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan kész lesz az épület. Lenyűgöz, hogy ahol a vörösiszap nem is olyan régen elöntött mindent, létrejöhetett ez a beruházás. Ebben természetesen kiemelkedő szerepe van a lakosoknak és a város vezetésének. A csodálatos füves pálya mellett most már van egy új öltözőépület is: ezekkel a kulturált körülményekkel minden adva van ahhoz, hogy eredményesen fejlődjön a város labdarúgása. Szalma József vezetésével 250 gyermek futballozik a csapatban, idén pedig az egyesület megpályázott egy 20x40-es és egy nagyméretű műfüves pályát is. – mondta Nyilasi Tibor az MLSZ nagykövete


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS